Massey Ferguson 6700 GLOBAL széria – HA NEM ELÉG A 100 LE!

A prémium gyártó legújabb traktorsorozata olyan gazdálkodók igényeire válaszol, akik négyhengeres traktort keresnek, de a munkagépeik vagy egyéb igények végett már nem elég nekik a száz-száztíz lóerő teljesítmény. A 6700 GLOBAL széria erőgépei 120 és 130 LE teljesítményű típusokkal,  prémium motorral és rendkívül egyszerű váltóval érhetők el.

A traktorokban 4.4 l-es 4 hengeres AGCO POWER erőforrás dolgozik. 2015-től ezen a néven forgalmazzák a jól ismert SISU motorokat. A finn gyártó termékei adják az erőt az összes Massey Ferguson traktorhoz.  A motorok alacsony fordulatszám mellett leadják maximális nyomatékukat, ami végett nő az élettartam és csökken a fogyasztás, mialatt a teljesítmény folyamatosan rendelkezésre áll. A hajtáslánc másik eleme, a 12 x 12-es fokozatkiosztású sebességváltó.  2 főcsoporton belül egyenként 6 fokozatot találunk. Az előnye annak, hogy hat fokozat áll rendelkezésre egy tartományon belül az, hogy így egy főcsoport „hosszabb”, nem kell a lendületet megszakítanunk munkavégzés közben. A szántóföldi tartomány 0-12 km/h óra között használható, a közúti pedig 7 és 40 km/h között. A váltásokhoz nem szükséges lábbal kuplungolnunk.  A váltókaron található kézi kuplunggomb megnyomásával tudjuk mozgatni a mechanikus kart. Az irányváltó elektro-hidraulikus, 8 km/h sebességig tudjuk megfordítani a menetirányt a kormány bal oldaláról. A kezelés rendkívül egyszerű, kevés az elektronika a rendszerben, a munkavégzés pedig hatékony.  


1. kép: elektro-hidraulikus irányváltó a kormány bal oldalán. Menetirányváltás 8 km/h-ig.
2. kép: kézi kuplunggomb a váltókaron. Lábbal nem szükséges kuplungolnunk, mind a 12 fokozatot lehetséges a gomb megnyomásával és a kar mozgatásával egyszerűen kapcsolni.
3. kép: a hátsó hárompont sárvédőről történő hidraulikus mozgatás alapfelszereltség (EHR)

A traktorok hátsó háromponti maximális emelőképessége típustól függően 4.300 és 5.300 kg, amely által a kategória munkagépei biztonsággal megemelhetők. A hidraulikarendszerben 58 l/perces külön kör jut  a kiadószelepeknek illetve a függesztőműnek. A kormánymű, fékek és a TLT másik „körön” találhatók, így a hidraulikus funkciók mindig gyorsan és állandó erővel használhatók.  Amennyiben nagyobb hidraulikus teljesítményre van szükségünk (például rakodózáshoz) opcionálisan választhatunk 100 l/perc szállítóképességű szivattyús verziót is.

A Massey Ferguson gépek mindig rendkívül „jól bántak” a kezelővel. Nincs ez máshogy a 6700 GLOBAL széria esetében sem: kényelmes, tágas, síkpadlós fülke várja a pilótát. A kezelőszervek kiosztása példás, egyszerű működtetni a funkciókat. A klímaberendezés és a légrugós vezetőülés az alapfelszereltség részét képezik.