MASSEY FERGUSON S SZÉRIA – FOKOZÓDNAK AZ IZGALMAK

A Massey Ferguson megújítja prémium kategóriás erőgépeit 95-től egészen 400 LE teljesítményig. Az S megjelölés a jövőben nem egy szériában jelenik meg, hanem egyből négyben – az univerzális erőgépektől egészen a nehéz szántóföldi traktorokig. Az S modellcsaládok mind egy már sikeresen futó MF szériára építenek, melyeken fejlesztéseket hajtottak végre a gyártó mérnökei a 2018-as évre.

Az MF S-SZÉRIÁS erőgépek közös jellemzője, hogy mindegyikben alapfelszereltség a Dyna sebességváltó és az AGCO POWER (SISU) motor. Az MF által már évtizedek óta együtt használt erőforrás-hajtómű páros garantálja az erőt, hatékonyságot és megbízhatóságot. Amennyiben opciókról esik szó, az S-SZÉRIA esetében a felszereltségének csak saját igényeink szabhatnak határt. Minden modellben elérhető fülke- és hídrugózási rendszer, vadonatúj érintőképernyős monitor, 2 cm-es RTK,joystick kezelés,  illetve számos választható hidraulika rendszer.

Azonban nemcsak a technológia, hanem a külső is megújult. Az S-SZÉRIÁK vadonatúj, „szögletes lámpás” frontrészt (kivéve MF 5700 S) és matricázást kaptak. Tekintsük át tehát milyen modellcsaládokat érint az S hatás!

MASSEY FERGUSON 5700 S  – 95 – 130 LE  – univerzális erőgépek

A legkisebb S-SZÉRIÁS traktor, az MF 5600 és MF 5700 SL gépcsaládok utódja. A traktorok ténylegesen univerzálisan használhatók: kiválóan megfelelnek szántóföldre és szállításba, de a lejtős motorháztető kialakításnak köszönhetően állattenyésztésben is tökéletesen megállják a helyüket.  A traktorokban a váltón kézzel kapcsolhatunk minden sebességet, lábbal menet közben egyáltalán nem szükséges kuplungolnunk.

MASSEY FERGUSON 6700 S – 120-200 LE – nagy test, nagy motor

Amennyiben nagyobb testű, nagy hengerűrtartalmú traktorra van szüksége és elég a „négyhenger” ez a széria tökéletes választás. A 6718 S a világ legerősebb négyhengeres erőgépe 200 LE teljesítményével. Hazánkban a széria 120-130 LE teljesítményű verziói nagyon népszerűek: olyan gazdálkodók keresik őket, akik a száz lóerőből felfelé szeretnének bővíteni. A gépekhez mindhárom Dyna-hajtómű elérhető akár váltóautomatikával felszerelt, akár teljesen fokozatmentes rendszerrel is.

MASSEY FERGUSON 7700 S – 140 – 280 LE  -ideális traktorok a hazai igényekhez

A 7700 S erőgépei rendkívül hosszú tengelytávval, nagy hengerűrtartalmú hathengeres motorral és egyszerűen kezelhető váltóval rendelkeznek. Tökéletesek szántóföldre és szállításba egyaránt. A kisebb modellekben 6.6 l-es, míg a 200 LE teljesítmény fölöttiekben 7.4 l-es motorok dolgoznak. Itt specifikálhatunk egyszerűen felszerelt, funkcionális „igáslovat” is, de ha saját magunk vezetjük a traktort többféle rugózási, automata kormányzási, luxus fülkefelszereltségi opcióból válogathatunk.

MASSEY FERGUSON 8700 S  -270 – 400 LE –  a vezérgépek

A 8700 S széria traktorai igazi zászlóshajók: több mint 12 tonna önsúly, fokozatmentes sebességváltó és bármilyen igénynek megfelelő opciós lista. Az MF a 300 LE fölötti kategóriában sem feledkezik meg célkitűzéséről, miszerint egy traktornak gazdaságosnak és könnyen kezelhetőnek kell lennie. Így a legnagyobb MF-ek is rendkívül üzemanyag-takarékosak és ergonomikus kezelőszerv kialakítású fülkével rendelkeznek.